Pravý holandský řízek

Pravý holandský řízek
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    10 min
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    20 min

Řízek je jídlo, které nikdy nezklame a stejně jako většina receptů i řízek má mnoho podob. Připravte si šťavnatý holandský řízek z mletého masa a se sýrem.

Pravý holandský řízek jak už název napovídá musí obsahovat sýr, ideální volbou je holandský sýr Gouda. Dále by měl být výhradně z mletého vepřového masa, ale někdo používá i mleté maso mix hovězího a vepřového. Maso si buďto namelte své, nezapomeňte však přidat kus tučného masa např. bůček nebo si jednoduše kupte od řezníka mleté vepřové.

Suroviny na pravý holandský řízek

  • 500 g mletého vepřového masa
  • 150 g strouhané Goudy
  • sůl, černý pepř
  • čerstvá petrželka podle chuti
  • olej na smažení
  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • strouhanka

Postup přípravy pravého holandského řízku

  1. Nejprve si připravte směs masa. Mleté maso promíchejte se solí, pepřem a strouhaným sýrem. Kdo chce a má k dispozici použije nasekanou petrželku.
  2. Ze směsi vytvarujte karbanátky podobné řízku a ty poté obalujte v trojobale. Nejprve obalte řízek hladkou moukou, potom ve vejci a nakonec ve strouhance.
  3. V pánvi si rozpalte dostatečné množství oleje (2 cm) a řízky smažte z obou stran dozlatova. Někdo řízky ještě dopéká v troubě, ale není to potřeba.
  4. Hotový holandský řízek servírujte s bramborovou kaší, kyselými okurkami a ještě pokrm můžete ozdobit čerstvou petrželkou.

Chutnal vám pravý holandský řízek? Vyzkoušejte také:

Ingredients

Pravý holandský řízek

    Mohlo by se vám líbit

    Recipe Reviews

    • Iva

      Skvělý recept, po holanďácích se jen zaprášilo. ?

    • Michal

      Holandské nesmažím a peču v troubě. Obalíme jen ve strouhance. Mleté půl hovězí a vepřové, sůl, pepř, muškátový oříšek, mletý sýr a trochu mléka.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.