-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření10 min
-
Porce4
-
Celkový čas20 min
Řízek je jídlo, které nikdy nezklame a stejně jako většina receptů i řízek má mnoho podob. Připravte si šťavnatý holandský řízek z mletého masa a se sýrem.
Pravý holandský řízek jak už název napovídá musí obsahovat sýr, ideální volbou je holandský sýr Gouda. Dále by měl být výhradně z mletého vepřového masa, ale někdo používá i mleté maso mix hovězího a vepřového. Maso si buďto namelte své, nezapomeňte však přidat kus tučného masa např. bůček nebo si jednoduše kupte od řezníka mleté vepřové.
Suroviny na pravý holandský řízek
- 500 g mletého vepřového masa
- 150 g strouhané Goudy
- sůl, černý pepř
- čerstvá petrželka podle chuti
- olej na smažení
- hladká mouka
- 2 vejce
- strouhanka
Postup přípravy pravého holandského řízku
- Nejprve si připravte směs masa. Mleté maso promíchejte se solí, pepřem a strouhaným sýrem. Kdo chce a má k dispozici použije nasekanou petrželku.
- Ze směsi vytvarujte karbanátky podobné řízku a ty poté obalujte v trojobale. Nejprve obalte řízek hladkou moukou, potom ve vejci a nakonec ve strouhance.
- V pánvi si rozpalte dostatečné množství oleje (2 cm) a řízky smažte z obou stran dozlatova. Někdo řízky ještě dopéká v troubě, ale není to potřeba.
- Hotový holandský řízek servírujte s bramborovou kaší, kyselými okurkami a ještě pokrm můžete ozdobit čerstvou petrželkou.
Chutnal vám pravý holandský řízek? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Pravý holandský řízek
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews